Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Tekst en foto's: InVo media - Henk Vondeling

Wybe Iedema neemt CCO voorzittershamer over van Ale Kort

Bestuurswissel Commerciële Club Ooststellingwerf telt drie nieuwe leden

Elsloo – Wybe Iedema heeft maandagavond binnen het bestuur van de Commerciële Club Ooststellingwerf (CCO) de voorzittershamer overgenomen van Ale Kort. De laatstgenoemde zat twaalf jaar in het bestuur, waarvan drie jaar als voorzitter.

Wybe Iedema neemt voorzitterschap CCO over van Ale Kort

‘Ik mocht niet langer’, zegt de aftredend voorzitter. ‘Twaalf jaar in het bestuur is het maximum staat in ons statuut.’ In zijn laatste speech als voorzitter roemde hij het team waarmee hij heeft samengewerkt. 'Ik heb, toen ik als voorzitter gevraagd werd drie jaar geleden wel even getwijfeld, maar ik twijfelde vooral aan mezelf. Ik heb het destijds gedaan vanwege het sterke team.’ En dan gaat hij verder zoals alleen hij dat kan: ‘Het team was als een draad. Zoals iedereen weet, bestaat een draad uit vele strengs. Als er één knapt, blijft het in tact. Zo was ons team. De beste stuurlui stonden niet aan wal, maar aan het roer. Ik bedank iedereen voor de steun.’

Geke Smeenk was, in naam van het bestuur, lovend over Kort: ‘Nu is het tijd voor anekdotes, maar.. die hebben we niet. Je hebt bestuurd zoals het hoort. De leden wisten altijd precies waar zij aan toe waren. Samen hebben we aan vele mooie projecten gewerkt en die zal het bestuur voortzetten. Een aantal daarvan zijn onder andere; Appelscha 3.0, het Biosintrum, de opwaardering van de N381 en het winkelcentrum van Oosterwolde. We zullen je missen, ook je speeches.’

Na een luid applaus, maakte Kort plaats voor Iedema, die de zitting overnam. Na een dankwoord aan de oud voorzitter, begon Iedema meteen scherp en vol energie: ‘Tijdens mijn lidmaatschap ondervond ik dat vele leden niet van elkaar wisten wat ze deden, wat voor bedrijf ze hebben en wat voor successen zij boeken. Sommige van onze leden hebben enorme successen geboekt. Ik wil in de toekomst een podium bieden aan leden die met projecten bezig zijn. Zo hoop ik door te delen de kenniswisseling te stimuleren. Het lijkt mij een mooie groeikans. Verder is het tijd voor vernieuwing. Door onze tradities laten we een wind waaien en we zullen als bestuur in gesprek gaan met de leden over verschillende zaken, zodat er verbeterslagen gemaakt kunnen worden.’ Verder is Iedema blij dat de aftredende bestuursleden actief betrokken blijven bij de CCO.

Naast de voorzitterswissel, nam Marten Visser na zes jaar afscheid als penningmeester. Grady Hofstra neemt zijn besturende rol over. Ook bestuurslid Ate Buiteveld nam afscheid. Jacob Koopmans volgt hem op. Zittend bestuurslid Hennie Graafstra blijft aan als secretaris. Geke Smeenk is zittend bestuurslid en blijft in het bestuur zitten en Jeep Dijkstra blijft adviserend lid.