Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Uitbreiding kaasgroothandel Eisenga

Kaasgroothandel Eisenga Kaas is vrijdag 4 september begonnen met de uitbreiding van het pand, gevestigd aan het industrieterrein Venekoten in Oosterwolde.

Het familiebedrijf, dat dit jaar zijn 117e verjaardag viert, is de laatste jaren onder leiding van de vijfde generatie Henk en Ruud Eisenga gestaag gegroeid en toe aan een groter onderkomen.

Burgermeester Harry Oosterman sloeg de eerste paal. ''Met deze uitbreiding komt een lang gekoesterde wens van ons in vervulling'', aldus een trotse Henk Eisenga. '"We hebben straks meer ruimte voor het rijpen van de kaas, en we zullen op gebied van efficiëntie en technologie een grote vooruitgang kunnen boeken''.

Samen met zijn broer Ruud en de medewerkers van Eisenga Kaas kijkt hij positief naar de mogelijkheden voor de toekomst. ''Steeds meer mensen weten de smaak van onze kaas te waarderen, en dat geeft ons veel vertrouwen om uit te breiden.'' vult Ruud aan.

Eisenga

Het bedrijf is gespecialiseerd in het rijpen en veredelen van Hollandse kaasspecialiteiten en is in de loop der jaren een bekend begrip geworden in Ooststellingwerf, en inmiddels ook ver daarbuiten. ''Veel mensen kennen ons nog uit de tijd dat we gevestigd waren in ons vorige pand in Appelscha, maar inmiddels zijn we zijn alweer 14 jaar in Oosterwolde actief'', gaat Ruud verder.

Het traditionele kaasbedrijf onderscheid zich met speciale kaasrecepturen en regionale producten, en levert de kaas aan onder meer kaasspeciaalzaken, markthandelaren en huis-aan-huisverkopers. ''We zijn niet zomaar een kaasboer, we proberen onze klanten, de ondernemers, op alle fronten te ondersteunen'', zo sluit Ruud Eisenga af. ''En op deze manier kan iedereen blijven genieten van de specialiteiten van Eisenga Kaas''.